Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å slå når jeg er sint og frustrert ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Da jeg er med vennene mine nede i kjelleren og vi spiller FIFA hører jeg faren min skrike ofte til mamma. Han sier at jeg er en ubrukelig liten drittunge og etterlater bare masse dritt overalt. At jeg aldri snakker til han på en pen måte.. han sier jeg er stygg og sånt, og mamma har ikke brydd seg i det hele tatt. Har prøvd å kontakte barnevernet men de sier at det går over etterhvert. Så til slutt bare slo jeg til han så hardt at han svimte av og blødde så det rant.. er det greit, eller burde jeg gjort noe annet?

Besvart 12.10.2018 13:31
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at det er frustrerende å bli snakket slik til og om. Ingen liker å høre slike negative kommentarer om seg selv.
Likevel er det aldri greit å bruke vold når en er sint. Det løser ingen problemer. Heller tvert om; det skaper mer problemer.

Ut fra hva jeg forstår er det ikke enkelt i deres familie for tiden. Når en snakker stygt og kjefter mye på hverandre kan en miste evnen til å behandle hverandre på en god måte.
Det er en viktig målsetting når en skal leve sammen som familie. Det er helt ok at en ikke er enige om ting, men ikke ok å behandle hverandre stygt eller snakke stygt om og til hverandre.

Slik jeg ser det behøver dere som familie hjelp.
Det var kjempefint at du tok kontakt med barnevernet. Det var synd de ikke kunne jobbe med dere som familie.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en familievernkontoret, eller en annen hjelpetjeneste ( som for eksempel helsesøster), som kan hjelpe dere som familie. Sammen.

Snakk med dine foreldre når det er rolig stemning, og si at dere behøver få det bedre i lag. 

Du sliter med sinne, at du blir så sint at du plutselig slår. Jeg vil råde deg til å også søke hjelp for det.

Jeg håper at dette og vedlagte artikler kan være til hjelp på veien til å få det bedre.
Alt godt ønskes deg og din familie.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit