Hopp til hovedinnholdet

Tvunget til å sende nudes - hva bør jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, hva skal jeg gjøre. Vennen min gikk i en knipe og kanskje som sånn jeg gikk i en knipe. En på snap sa at hvis jeg ikke sendte nudes til han og gjorde det han ba meg om ville han legge ut alt om bv min sine. Og jeg hadde 5 min på det så jeg gjorde det fordi den eneste jeg kunne tenke på var å hjelpe bv min fordi jeg vet hbis han sender det på ms-my story vil henne gjøre noe dumt og jeg vil ikke det skal skje og jeg kunne ikke ha tankrn på at det er min feil hvis det blir sendt. Men nå truer han med at hvus jeg ikke sender han mer vil han legge ut av meg og henne og alle de andre jeg vet ikke hva jeg skal gøre plis hjelp

Besvart 17.10.2018 22:52
 

Svar
Hei

Takk for henvendelsen din. 

Det er absolutt ikke greit at denne personen presser deg for nudes og truer med å legge ut bilder av deg og andre. Slik utpressing er faktisk straffbart, og du kan anmelde det til politiet. 

Hvis personen som presser deg er noen du kjenner, en venn eller en på skolen din, bør du snakke med en voksen du stoler på om det du opplever. Det kan være en lærer, helsesøster på skolen din, foreldrene dine eller noen andre voksne. 

Selv om det kan føles flaut å snakke om, er det viktig at du forteller det til noen så de kan hjelpe deg med å finne en løsning og få personen til å stoppe. 

Du kan lese mer om dette i artiklene jeg har lagt ved. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Send GIF-er istedenfor nudes!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit