Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre når jeg har tanker om å dø alltid?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! hva burde jeg gjøre når jeg har sånn at jeg tenker altid at jeg vil dø. hva burde jeg gjøre hvis jeg prøver å kutte meg selv med en saks

Besvart 17.10.2018 18:42
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du strever med selvmordstanker og trang til å skade deg med saks. Jeg forstår at du har det vondt inni deg og at du forsøker å mestre dette så godt du kan!

Jeg syns det er så fint at du kan fortelle dette til oss! Du er modig!

Selvmordstanker betyr ofte at man vil at det som gjør vondt inni en skal forsvinne. Det trenger ikke bety at man faktisk vil dø.

Selvskading blir også en måte å få uttrykk for den smerten man har inni seg. Jeg syns ikke du skal kutte deg selv om du får lyst til det. Det finnes andre måter å få det bedre på.

Jeg syns det høres ut som du bærer på mye vondt som du kan trenge hjelp til  å finne ut av.

Jeg vil sterkt råde deg til å snakke med helsesøster på skolen din, læreren din eller foreldre eller andre voksne du har rundt deg.

Det å snakke om det hjelper og det er viktig slik at du kan få det bedre. Det er mange som strever med selvmordstanker så du er ikke alene om dette!

Ved å snakke med noen får du hjelp til å sortere i tanker og følelser og du vil få det lettere inni deg.

Jeg vil også minne deg på at selv om du har det vondt nå så trenger det ikke alltid bety at det alltid skal være slik. Det vil bli bedre! Heldigvis!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til nytte for deg å lese.

God klem til deg og jeg håper du får det bedre snart!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit