Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år blitt stengt ute en hel natt

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på om faren min egentlig er en god far? Faren min har gjort veldig mye dumpt i det siste, For eks. Han lott meg være ute en hel natt, fordi han sa enten blir du med inn eller kan du bli her ute og jeg tørte ikke og gå inn fordi de kjæresten hadde kjefftet på meg fordi jeg var ute til kl 12 siden faren min ikke fant meg før da, så jeg tørte ikke og gå inn fordi jeg hadde fått kjeft av kjeresten hans, døra var låst så jeg kom meg ikke inn, og jeg tørte ikke og gå inn fordi jeg var red for og få kjeft og at hun kjersten er på en måtte litt frekk mot meg, fordi hun sa en gang at jeg stinker, roter og er slem bare til søsteren min og, jeg måtte sove ute, jeg ble veldig sulten og tørst fordi jeg var ute helt siden middag. han er sammen med en damme ha ikke liker som later som hun er moren min. Faren min kjefter for oss når jeg gjør dumme ting med uhel, og banner når han taper i spill. Og nå vill jeg ikke vær hos han mer etter dette. Foreldre mine er kilte må jg være hos han

Besvart 18.10.2018 23:15
 

Svar
Hei jente 14 år
 
Du lurer på om faren din er en god far eller ikke. Det er vanskelig for meg å svare på, mange foreldre er litt begge deler. 
 
Men det du forteller om at du ble stengt ute en hel natt er IKKE greit. Det er ikke i orden på noen som helst måte. 
 
Jeg synes derfor at du skal finne noen du kan snakke med. Jeg tenker at
1. Snakk med helsesøster eller en lærer. Det kan være helsesøster på skolen din, eller helsestasjon for ungdom. Du kan fortelle det samme som du gjør her. 2. Jeg tenker faktisk at du bør kontakte barnevernet. Jeg tenker ikke på at de skal komme å gjøre noe akutt. De vil høre på deg, og snakke med faren din. De har mange ulike tilbud, som foreldreveiledning. Du kan rett og slett ringe. Hvis det er vanskelig så kan du snakke med helsesøster og/eller lærer først. 
 
Hvis du er i en situasjon hvor faren din er sint eller stenger deg ute, eller noe annet, så kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge 116111
 
Det at faren din banner når han spiller kort tenker jeg kan være greit. Det er mange som gjør det. Hva vi mennesker synes at er greit er litt forskjellig fra person til person. Hvis du blir stressa av det så tenker jeg at faren din bør ta hensyn til deg. 
 
Jeg heier veldig på deg, og jeg håper du finner en eller flere personer å snakke med. Hvis det er vanskelig så skriv til oss igjen! Du kan skrive til oss om dette igjen, eller andre ting. 

Artiklene jeg legger ved er alle valgt ut fordi jeg tenker at de kan være nyttige. 


Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit