Hopp til hovedinnholdet

Snikfotografering i garderoben

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg spiller på ett fotballag, der vi skifter i en garderobe og noen dusjer etter kamp. En av guttene på laget har veldig deili overkropp, med sixpack og mye muskler, og jeg har veldig lyst å se han naken, men han dusjer ikke etter kampene. Så når han skifter kler og står i garderoben i boxer og med sixpack har jeg veldig lyst å ta snikbilde av han for å ha å se på hjemme ( ikke dele med andre eller noe, bare se på de hjemme). En annen pleier å dusje og jeg har sett han naken før og syns han og har deilig kropp. Der jeg vil se han naken oftere. Og har også lyst å ta snikbilder av han naken ( ikke dele med andre, kun se på hjemme). Bildene av begge personene skal vere på ipaden hjemme og ikke sendes eller vises til noen andre enn meg! Men er dette egentlig lovlig? Og er jeg homofil pga dette? Håper på svar:)

Besvart 25.10.2018 22:11
 

Svar
Hei

Det å snikfotografere noen på den måten som du beskriver, kan for det første regnes som hensynsløs atferd etter straffeloven § 266. I tillegg kan det hende at disse bildene vil regnes for å være "fremstilling som seksualiserer barn", som det er straffbart etter straffeloven § 311 både å ha og å produsere.

Jeg håper du lar være å fotografere guttene i garderoben, for selv om jeg forstår at du kun vil gjøre det for din egen del og ikke for å krenke guttene det gjelder, så vil dette kunne oppfattes veldig negativt om du blir tatt. Da kan det få negative konsekvenser for deg både sosialt på skolen/fotballaget og med tanke på en eventuell straff. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har noe på rullebladet - noen yrker jeg ikke kan velge?

Gutt tenker (colourbox.com)

Jeg har noe på rullebladet og lurer på om det er noen jobber jeg ikke kan få da? Har tenkt litt på å bli psykolog eller lege...

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit