Hopp til hovedinnholdet

Bekjent legger ut bilder av meg og andre uten samtykke

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. En i klassen min driver å legger ut bilder av andre i klassen på instagrammen sin. For en stund siden la h*n ut en bilde av meg uten å spørre og uten at jeg visste om det. Fant det ut for noen dager siden og ba h*n om å slette det. H*n ignorerte meldingen min. Har fortsatt å mase på h*n uten at h*n gjør noe med det. Jeg er 17 og h*n er over 18. Hvem skal jeg kontakte for å få dette bilde slettet? Og får h*n da eventuelt staff?

SVAR

Besvart 25.10.2018 12:28:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan man legge ut bilder av andre som man selv har tatt?

Hvor går grensen for hvilke bilder man kan legge ut av andre? Er det nok at man har fotografert bildet selv? Her er noen gode råd.

 

Les mer
attach_file

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

 

Les mer
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
attach_file

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

 

Les mer
account_circle