Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble befølt og tatt bilder av mens jeg sov, kan jeg anmelde det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er ei jente på 15 år å jeg lurer på om d er ulovlig å ta bilder av kroppen når noen sover, siden en gutt tok bilder av meg og befølte meg imens han trodde jeg sov. Dette har skjedd med meg før og når sånt skjer stivner jeg helt å klarer ikke gjøre noe eller klarer ikke bevege meg. Hva skal jeg gjøre, burde anmeldes?

Besvart 22.10.2018 10:11
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til oss!

Ut fra det du skriver, høres det ut som denne gutten gjorde noe straffbart både ved å ta bilder av deg og beføle deg. Det er absolutt ikke greit med slik oppførsel, og jeg forstår veldig godt at du stivnet. Dersom du ønsker det, kan du anmelde denne gutten til politiet. 

Jeg håper du har noen voksne som du stoler på som du kan snakke med om det som har skjedd, og som eventuelt kan hjelpe deg med å anmelde denne gutten. Dette kan være foreldrene dine, en lærer eller kanskje helsesøster. 

Siden dette har skjedd før, kan det også være lurt at du tenker igjennom hvordan du kan unngå å havne i slike situasjoner, f.eks. at du alltid drar hjem etter at du har vært ute med vennene dine eller at du passer på at du ikke blir igjen alene noe sted uten vennene dine. Det er absolutt ikke din feil at dette har skjedd, ut fra det du skriver er det denne gutten som har gjort noe galt, men det kan likevel være lurt at du tenker etter om det er noe du kan gjøre annerledes for å slippe å oppleve dette igjen. 

Jeg håper det går bra med deg, og at du får god hjelp og støtte fra noen rundt deg som er glad i deg og som vil det beste for deg. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit