Hopp til hovedinnholdet

Sex for første gang

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 som hadde sex for første gang. jeg syntes det gjorde vondt og ba ham høyt om å slutte, da sa han ingenting og bare fortsatte. Tilslutt begynte jeg å blø, og da sa han snu deg, jeg gjorde dette for jeg skjønte ikke hva som skulle skje. Da hadde han anal med meg uten og spørre, det var det siste jeg ville..... jeg har fortalt vennene mine i etterkant og de sa han voldtok meg, fordi jeg ba ham om å slutte og han gjorde ikke det. Men jeg dro der for å ha sex med med han og han skjønte sikkert ikke hva jeg mente med det gjør vondt kan vi slutte..... voldtok han meg?

Besvart 23.10.2018 12:47
 

Svar
Hei Jente 14 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Du beskriver i mailen til oss om din første gang med sex med kjæresten din. Og for oss høres ikke dette ut som en trygg og behagelig opplevelse i det hele tatt, dessverre. 
Du forteller at det var smertefullt og at du begynte å blø, og at kjæresten din ignorerte deg da du prøvde å si i fra til han.
Sex skal være noe begge samtykker/er enige om, og det er svært viktig at man respekterer hverandres grenser. Man skal ikke utsettes for eller gjøre noe man ikke har lyst til!
I ditt tilfelle kan dette faktisk kalles et overgrep, fordi han ikke stoppet da du ba han om det. Et overgrep er alvorlig, så dette anbefaler vi at du snakker med en trygg voksenperson om, slik at dette ikke gjentar seg. Du eller noen andre bør også snakke med kjæresten din om denne episoden, slik at han forstår at dette ikke på noen måte er greit. 
Fine voksenpersoner å prate med kan være for eksempel: foreldre eller annen familie, en lærer, helsesøster ved skolen din eller fastlegen din.
Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111 og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000.
Håper med dette at du fikk svar på spørsmålet ditt og at du kan få hjelp videre. Vi ønsker deg masse lykke til!
 
Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit