Hopp til hovedinnholdet

Rus og skadevirkninger

Annet 13 år
 

Spørsmål

Jeg drikker en del sprit. Men er det egentlig veldig dårlig for meg? Meg og vennene mine pleier å drikke smirnoff lurer på om det kan skade meg? Røyka en del harsj også.

Besvart 25.10.2018 17:26
 

Svar
Hei

Hvor "farlig" alkohol og cannabis kan være for deg, er det vanskelig for oss å svare deg konkret på. Dette er fordi det bl.a. avhenger av styrken på stoffet, hvor ofte du røyker/drikker og hvordan du som person reagerer på rusen.

Generelt kan man si at både alkohol og cannabis kan medføre skadevirkninger. Slike skadevirkninger kan komme sammen med inntaket av rusen (kort sikt), men kan også komme på lengre sikt ved regelmessig bruk.

Unge mennesker er også mer utsatt for skader, fordi du har mindre erfaring, og fordi hjernen fremdeles er i utvikling. Dette gjør deg mer sårbar, sammenlignet med voksne mennesker.

Illegal rusbruk kan også påvirke deg rettslig, dersom du få en straffereaksjon. Alle straffereaksjoner registreres i politiets strafferegister. Enkelte jobber har krav om plettfritt rulleblad, slik som arbeid i politiet og vaktselskaper.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit