Hopp til hovedinnholdet

Har en lærer som er 44 år, og jeg klarer ikke å slutte å tenke på han.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år som går på VGs. Og vi har en lærer som er 44 år, og jeg klarer ikke å slutte å tenke på han. Jeg syns han er sååå pen. Vet ikke hva jeg skal gjøre for han er læreren min og jeg tror han vet jeg liker han siden en av venninnene mine sa «der er han læreren du syns er så pen» mens han hørte på....

Besvart 26.10.2018 12:17
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig at man kan synes en lærer er pen og man kan bli forelsket, selv om det både er stor aldersforskjell og at et forhold er umulig. 
Det er helt greit at du synes at han er pen og at du kanskje liker han ekstra godt/er forelsket. men det kan ikke bli noe forhold mellom dere fordi det ikke er lov. En lærer kan ikke ha noe forhold til en elev. Se artikkelen om å være forelsket i en lærer. 
For å hjelpe deg selv i å komme over læreren, kan du se deg om på skolen og ellers der du er, om det er andre du synes er fine eller som du liker. Da avleder du deg selv og det vil være lettere på glemme læreren. 
Det kan være at du får kjærlighetssorg. Det kan føles tungt. Men det går over! Når du innser at det ikke kan bli noe mellom dere, vil følelsene sakte slippe taket og du vil få det bedre med deg selv. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit