Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å snakke med foreldrene mine om vanskelige ting

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har stille masse spørsmål her om klassebytte, vennskap og presentasjon. Jeg får alltid svar om at jeg må snakke med foreldrene mine om det, jeg liker ikke å snakke med de, siden de sier det jeg sier til dem til en av mine venner som ikke snakker til meg lenger, og hun forteller det vidre sånn at alle andre vet det. Jeg klarer heller ikke å si det til vennnene mine, siden de har det heller ikke så bra. Så når jeg spør om hjelp så føles det som at jeg bare bryr meg om meg selv. Jeg har aldri likt meg selv, og jeg går å tenker på dette helle tiden.

Besvart 31.10.2018 17:59
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Det er forståelig at du ikke liker at foreldrene dine forteller ting om deg videre til en tidligere venn av deg. Vet de at du ikke liker det?

Siden jeg ikke har sett dine tidligere spørsmål så er det vanskelig for meg å kommentere dem. Det høres ut som du synes det er vanskelig å snakke med både foreldene dine og med vennene dine. Hva med å ta kontakt med helsesøster på skolen? Helsesøster har taushetsplikt. 

Hvis du strever med selvbilde og selvfølelsen er det fint å ha noen å snakke med. Helsesøster er vant til å snakke med elever om det de sliter med, og ikke minst jobbe med elevene slik at de kan få bedre selvfølelse.

Ting kan vokse seg større hvis man holder det for seg selv. Helsesøster har som sagt taushetslplikt slik at det du sier blir hos helsesøster. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit