Hopp til hovedinnholdet

En jente har nakenbilde av meg og truer med å legge vise det til alle

Jente 15 år
 

Spørsmål

En jente på skolen har naken bilde av meg og truer med å vise de til alle på trinnet. Jeg lagg det ut på en my story. Og ho truer meg jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og vil ikke bli mobbet i gjen

Besvart 28.10.2018 16:17
 

Svar
Hei


Så fint at du skriver til oss!

 Det at hun truer deg med å vise bildet ditt til alle andre er ikke greit! Selv om du har lagt det ut på mystory, så skal man ikke vise bilder av andre uten samtykke. 

Det at hun har bildet av deg, uten at du ønsker det, er ulovlig og du har rett og mulighet til å anmelde henne for dette. 

Det du kan gjøre er å ta kontakt med henne og be henne om å slette bildet av deg. Gi henne beskjed om at bildet av deg er ulovlig for henne å ha. Dersom hun ikke sletter bildet, så har du full rett til å anmelde henne.

Dersom hun bruker nakenbildet av deg til å mobbe og utpresse deg så er det enda mer alvorlig. 

Mange som opplever det du opplever nå, synes dette kan være tøft å takle alene, så finn en voksnen du stoler på som kan støtte deg og hjelpe deg. De hjemme kan hjelpe deg, også læreren din eller helsesøster på din skole.

Dette er ikke din feil, det er hun som har gjort noe kjipt og straffbart. 

Dersom du opplever mobbing er det lurt å snekke med læreren din om dette, det skal være trygt og hyggelig å gå på skole. Skolen har lovpålagt plikt til å følge opp alle saker hvor noen opplever mobbing, uansett om det skjer på skolen eller på nett. Du kan også gå rett til rektor, dersom du ikke blir hørt. Om ikke skolen tar tak i mobbingen så kan du gå rett til fylkesmannen der du bor. 

Jeg heier så utrolig mye på deg <3

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit