Hopp til hovedinnholdet

Redd for å prate foran klassen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er redd for å prate foran klassen når jeg skal si noe. Gruppe arbeid synes jeg er vansklig å kunne få bidra til. Synes å bli kjent med nye folk, er vanskelig, fordi jeg synes diskusjon er vamskelig. Miljøet i klassen min er utfordrende, selv om andre i klassen min kan tolke det som at miljøet er bra, mye bedere enn det de andre parallell klassene mine sine klasse miljø er. For ikke så lenge fikk jeg vite at jeg hadde diagnosen angst. Jeg hadde utviklingssamtale med skolen, først også var foreldrene mine med på et møte noen få dager etter på. Det var etter det siste møtet jeg fikk vite at jeg hadde angst. Og jeg har ikke gjort noe bedre på skolen siden jeg gikk i 7 klasse på en barneskole. Så har ikke forbedret lærins starigien min på 3 år allerede, det er veldig dumt. Er ganske opptat av å gjøre det bra på skolen. Så hva burde jeg gjøre for at dette skal bli lettere for meg? Hilsen fra en jente på 14 år.

SVAR

Besvart 08.11.2018 19:34:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle