Hopp til hovedinnholdet

Han maser om nudes, og jeg føler at jeg ikke kan si nei.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg snakket med noen på snap å han virket så utrolig hyggelig vi ble godt kjent og hadde mange fine samtaler, helt til en dag der han plutselig begynte å mase om nudes hele tiden og jeg føler ikke at jeg kan si nei. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 05.11.2018 09:00
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Du trenger ikke sende nudes! Du kan SELVFØLGELIG si NEI :)

Kun du bestemmer over din kropp, og hvem du vil dele den med. Om du ikke vil, så IKKE send!

Selv om det er mye lettere å bli overtalt til å kle av seg for noen på Snapchat, enn i virkeligheten skal du ikke la deg presse. Ingen har krav på å se deg naken. 

Du skal ikke være redd for at han blir skuffet eller lei seg, fordi det er han som gjør noe ulovlig og galt når han presser deg. 

Spør deg selv: Stoler jeg på han? Vil jeg sende nudes? Hadde det gått greit å kle seg naken foran han i virkeligheten? Om svaret er NEI på noen av spørsmålene så er dette et supersikkert tegn på at du ikke skal sende. 

Det er utrolig dårlig gjort av han å mase på deg, særlig siden han har snakket mye med deg før og dere har hatt en hyggelig tone. Det er ekstra dårlig stil og luren noen til å tro at dere er venner, før man begynner å mase og presse. Fordi det ofte er vanskeligere å si NEI til noen man kjenner litt. 

Les mer om hva du kan svare når noen maser om nudes i artikkelen her!

Jeg tror det er lurt for deg å snakke med en voksen du stoler på om dette. Gjerne helsesøster på din skole, eller læreren din. Eller noen andre du vet kan hjelpe deg og støtte deg

Kun du bestemmer over din kropp!

Jeg heier på deg <3

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit