Hopp til hovedinnholdet

Drama med kjæreste og selvskading. Kun snakket på nett. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

En venninne av meg har en «kjæreste» og de har kjent hverandre i ca. en måned. De traff hverandre gjennom nettet og har vært ganske mye drama. Han har drivet med selvskading på grunn av at hun snakker med en annen gutt, og han snakker ganske ofte negativt om seg selv. I tileggg bor de ganske langt fra hverandre, så de har ikke møtt på hverandre i ekte liv enda, bare snakker gjennom FaceTime. Hun er redd for at han kommer til å skade seg selv igjen hvis hun sier at forholdet ikke kommer til å gå ann. Det største problemet er at hun føler seg presset til å si at hun elsker han, selv om hun liker han, men hun vet ikke hvordan. De er i tillegg ganske forskjellige. Han blir fort lei seg og krangler ganske ofte med kompisen hans, og det fører til at venninna mi føler seg som en terapeut eller noe sånt. De negative følelsene hans går ut over henne. Han havner og i mye trøbbel og henger med folk som har dårlig innflytelse på han. Derfor vet ikke venninna mi hva hun skal gjør.

SVAR

Besvart 08.11.2018 11:04:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle