Hopp til hovedinnholdet

Drama med kjæreste og selvskading. Kun snakket på nett. Hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

En venninne av meg har en «kjæreste» og de har kjent hverandre i ca. en måned. De traff hverandre gjennom nettet og har vært ganske mye drama. Han har drivet med selvskading på grunn av at hun snakker med en annen gutt, og han snakker ganske ofte negativt om seg selv. I tileggg bor de ganske langt fra hverandre, så de har ikke møtt på hverandre i ekte liv enda, bare snakker gjennom FaceTime. Hun er redd for at han kommer til å skade seg selv igjen hvis hun sier at forholdet ikke kommer til å gå ann. Det største problemet er at hun føler seg presset til å si at hun elsker han, selv om hun liker han, men hun vet ikke hvordan. De er i tillegg ganske forskjellige. Han blir fort lei seg og krangler ganske ofte med kompisen hans, og det fører til at venninna mi føler seg som en terapeut eller noe sånt. De negative følelsene hans går ut over henne. Han havner og i mye trøbbel og henger med folk som har dårlig innflytelse på han. Derfor vet ikke venninna mi hva hun skal gjør.

Besvart 08.11.2018 11:04
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det viktige er å gjøre det som er riktig for en selv. Det er fint å være snill, men det skal ikke gå ut over hvordan en selv har det. 
Vi har alle ansvar for vårt liv.
Vil du snakke med noen anonymt kan du ringe:Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no 
Hva med å informere han om helsestasjon for ungdom der han bor eller helsesøster på skolen han går?
Vær ærlig og forklar at det ikke er greit som det er nå.  
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.  

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit