Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir seksuelt trakassert på treningssenteret...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15-år som har blitt sexuelt-trakassert igår og idag av noen voksene menn på treningsenteret. De er 3 stk ca 25-34 årene. Jeg var med venninna mi fordi vi skulle trene, jeg tok av meg skoene og de kom og så på meg. Jeg skulle så gå inn i jente garderoben og de «analyserte» meg fra bunn til topp og sa «mmmm» jeg ble så redd og de så på meg mens jeg gikk inn i jente garderoben, heldigvis var det en som jobber der som vaska der inne så de gikk. Idag jeg skulle dra fra treningen og de kom nettopp og smilte med engang de så meg. De så meg mitt inn i øynene og lagde trutmunn og kysset mot meg og gikk og lo og smilte og stirret på meg. De sa et ord jeg ikke fikk med meg, tror de sa noe «deilig» eller «ååhååå» eller noe sånt. Dette er sexuel trakassering ikkesant? Og hva burde jeg gjøre? Jeg skal slutte på treningssenteret nå og starte på en ny en med venninna mi. Pappa til venninna mi klikka på de og de så på meg og smilte mens pappaen snakka med de

Besvart 11.11.2018 10:02
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du har helt rett i at dette er seksuell trakassering og ikke greit. Jeg forstår godt at du bytter treningssenter. Det du i tillegg bør gjøre, er å snakke med de som jobber på treningssenteret om det som har skjedd. Da vil de få tilsnakk og beskjed om hvordan man skal oppføre seg på treningssenteret. Følger de ikke reglene vil de kunne bli utestengt. 

Du har jo allerede bestemt deg for å begynne et annet sted, men ved å si fra kan du forhindre at andre opplever det samme som deg :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit