Hopp til hovedinnholdet

Tanker om medelev

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tror min medelev er mentalt tilbakestående, det virker som han har nedsatt sosiale ferdigheter og IQ, og jeg lurer på hvordan jeg skal gå frem og informere han om dette. Noen tips? På forhånd, takk for svar!

Besvart 15.11.2018 10:34
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med det du lurer på. 

Du skriver at du lurer på om medeleven din er mentalt tilbakestående. At du bryr deg om de rundt deg er veldig bra. Har du lyst å hjelpe medeleven din, så skjønner jeg at det ikke er så lett å vite hva man skal gjøre. Er det noe ved deres forhold som gjør at du trenger å få svar på om han er mentalt tilbakestående eller ikke? Kan det eventuelt hende at han vet det allerede? 

Om du trenger å vite dette for å hjelpe han, er det mulig for deg å snakke med læreren din om dette? Kanskje du og læreren kan sammen finne ut hva dere skal gjøre for at medeleven får det best mulig? Eller at du og læreren din sammen snakker med medeleven for å finne ut hva dere kan gjøre for at alle skal ha det som bra som mulig.


Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit