Hopp til hovedinnholdet

Pappa røyker hasj. Noe jeg kan gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 som har en far som røyker hasj som medesinks bruk mot migrene. Jeg liker det ikke i det hele tatt og av og til så lukter jeg at han har rulla en joint. Og han kjøper hasj med thc i selv om det er så si umulig å få kjøpt uten i norge. Men han oppbevarer hasjen hjemme og ruller joint her hjemme jeg veit ikke hvor han røyker det men...jeg vet bare ikke hva jeg skal gjøre han har sagt til meg at han ikke har prøvd det før, men jeg fortalte til han at jeg hadde funnet det. Når jeg krangler med pappa eller blir sinna på han har jeg sikkelig lyst til å ringe til politiet å si ifra, men jeg tør ikke helt. Han er nesten alltid sinna og jeg lurer på om det har noe med hasjen å gjøre. Plis jeg trenger hjelp!

Besvart 16.11.2018 10:54
 

Svar
Hei jente 15 år!

Takk for at du skriver til ung.no! 

Du skriver at din far bruker hasj fordi han har migrene. Det er kjent at cannabis har smertestillende virkning i tillegg til ruseffekten. For å få informasjon om det kan du lese på RUStelefonen Der kan du også ringe anonymt fortelle og spørre om råd.

Du vet jo en del om hasj og virkestoffer og du vet at det er ulovlig. Har du snakket ordentlig med pappa om hva du tenker, om hva du er redd for? Det kan jo hende at han vil oppleve det som omsorg fra dine side. Du kan jo si til han at det finnes nye og gode medisiner mot migrene. Derfor bør han få behandling via fastlegen.

Det er vanskelig å svare på om han ofte er sinna fordi han bruker hasj. Det kan komme av rusavhengighet, men det kan også være migrene som plager han eller andre ting.

I artiklene under her kan du lese mer og få tips!

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit