Hopp til hovedinnholdet

Anmelde uønskede nudes sendt på Snapchat

Jente 16 år
 

Spørsmål

Når det kommer til å politianmelde uønskede dickpics fra Snapchat, hvor mye bevis må man ha for at det skal gå gjennom? Og om personen som sender bildet er under 18, er det ulovlig å lagre det selv om det kun blir brukt som bevis?

Besvart 19.11.2018 22:04
 

Svar
Hei

For å anmelde et forhold trenger du ikke å legge fram bevis. Det er politiet som gjennom en eventuell etterforskning skal sørge for dette. 

I utgangspunktet vil oppbevaring av nakenbilder av personen under 18 år rammes av forbudet mot å besitte en framstilling som seksualiserer barn, men det er ikke sikkert at du vil bli straffet for det, dersom det er lagret som bevis. Jeg synes du skal ta kontakt med politiet og forklare situasjonen, da kan politiet gi deg råd om du bør lagre bilde som bevis eller ikke. Les gjerne også artiklene nedenfor, og se lenken her til kampanjen #Ikkegreit som handler om nudes etc.

 Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit