Hopp til hovedinnholdet

Jeg stjeler og det plager meg.

Jente 20 år
 

Spørsmål

je er en jente på 21 år. Jeg studerer på univeritetet. har mange gode venner. har en sinnsykt støttende og snill familie. jeg har bare et problem. jeg stjeler. jeg vil ikke, men tross for det så gjør jeg det bare. før var edt oftere. så minket det og nå er det tilbake igjen, men mått og på lavt nivå. jeg ønsker ikke dette i det hele tatt. jeg liker ikke denne versjonen av meg. så hvorfor gjør jeg det da. jeg er jo en tyv. men jeg vil ikke. jeg hater meg selv pga dette "problemet". hvordan kan jeg bli "kvittt" det. hvordan kan jeg slutte å stjele og bli en "bedre" person, en bedre versjon av meg selv?? jeg er desperat jente i nød.

Besvart 24.11.2018 19:15
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss at du stjeler selv om du egentlig ikke vil. Det er modig av deg å fortelle dette og jeg er sikker på at det er mange som kan kjenne seg igjen i det du forteller.

Hva som gjør at du stjeler er ikke lett å si. Det høres ut som at dette er noe du gjør selv om du egentlig ikke ønsker det og selv om du vet at dette ikke er lov.

For mange så kan stjeling være forbundet med spenning og det å ta noen risikoer som gjør at man kan få et "kick". Jeg vet ikke om det er slik for deg?

Mitt beste råd til deg er å snakke med noen om dette slik at du kan få hjelp til å sortere i tanker og følelser du har rundt dette. Da vil det også være lettere for deg å kunne gjøre noe med det.

Du kan snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit