Hopp til hovedinnholdet

En jente i klassen liker å kle seg ut som en gutt, er dette greit?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg går i 7 klasse det er en hente i klassen min som liker å kle seg ut som en gutt og alle tror hun er en, nå i 7 klasse har hun fått seg kjæreste nemlig en jente men det er helt greit at hun er lesbisk, men den jenta hun er sammen med Tror hun er gutt og jeg blir kvalm hver gang hun sier "gutten min" og sånt jeg vil hare skrike ut DET ER EN JENTE!!!!! Jeg får utrolig dårlig samvittighet av denne jenta og hun jenta assa"gutten" er syyyyykt slem hun har minst mobbe alle i klassen men jeg vil ikke si ifra til jenta Hun er sammen med fordi da er jeg jo like slem som henne og er på hennes nivå jeg får ofte vondt i magen av dette og får ikke sove om natta hva skal jeg gjøre?

Besvart 25.11.2018 00:49
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du tar kontakt!

Det er ikke så lett å være deg når disse tankene tar så mye plass i hodet ditt at du ikke får sove om natten. Likevel så vil jeg på det sterkeste anbefale deg å utforske muligheten for at hun i klassen din faktisk er jente på den måten som kjennes riktig ut for akkurat seg.

Det er jo ikke slik at det bare finnes en` måte å være jente på. Det finnes like mange måter å være jente på som det faktisk finnes jenter. Kanskje er det slik at jenta i klassen din synes det er finest å kle seg i klær som oftest blir brukt av gutter. Det gjør henne ikke til mindre jente av den grunn.

Kanskje er det også slik at kjæresten til jenta også liker at hun er jente på akkurat denne måten. Kanskje er det nettopp derfor hun er kjæreste med henne.

Det er fint å høre at du bryr deg om andre. Likevel så tenker jeg at dette er et tema som du ikke trenger å involvere deg så mye i. Alle vi mennesker har jo rett til å definere oss som det kjønnet vi føler oss som, samt uttrykke dette på akkurat denne måten som kjennes riktig ut for oss.

Selv om du ikke er enig i hvordan jenta i klassen din kler seg og "gjør kjønn", eller tenker hun er kjæreste med "feil" person, så er jo ikke dette noe du egentlig trenger å bry deg med.

Kanskje høres dette rart ut. Vil derfor anbefale deg å lese nettbrosjyren fra Foreningen FRI og Skeiv Ungdom som heter "mannen, kvinnen og meg". Her kan du lære mer om de ulike måtene å være kjønn på.

Håper dette svaret ga mening. Du kan også kontakte Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Lykke til!

 

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit