Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke bra hjemme

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no Jeg er en jente, fra somalia og er 14 år gammel. Jeg er veldig skepsik til moren min, faren min er ikke her. Moren min er hele tiden på meg, jeg kan ikke være et sekund alene, hver gang noe ikke går hennes vei tar hun fra meg mobilen.. Jeg orker det ikke hun lar meg ikke være alene, hun sjekker mobilen min. Hun leser hva vennene mine skriver til meg, hun stoler ikke på meg. Mår jeg prøver å fortelle henne dette så sier hun "jeg er moren din, jeg kan gjøre hva jeg vil". iilleg så kontroller hun vekten min, hun sier ord som at jeg har stor mage, at jeg burde kutte ned maten. Hun sier at jeg ikke for lov til å spise vanlig mat, jeg får ikke et måltid noen gsnger som straff. Jeg hater noen ganger dette, jeg greier ikke dette mer, jeg vil ha en vanlig hverdag, jeg lurer stadig vekk om at moren min ikke er glad i meg. Noen ganger ser ejg på vennene mine og foreldrene derres, de har god komonikasjon det vil jeg også ha

Besvart 23.11.2018 15:32
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Jeg forstår at du har det vanskelig nå! Du har rett til å ha det bra hjemme, til å få tillitt og støtte fra din mor.
 
Det du forteller at du lever med heter negativ sosial kontroll, og det er når foreldre er alt for strenge med barna sine, slik at barna får det vanskelig inni seg og på skolen og i fritiden.
 
Moren din har ikke lov til å ikke gi deg mat, og det er ikke greit at hun sier negative ting til deg om kroppen din
 
På mandag vil jeg be deg gå til helsesøster eller minoritetsrådgiver på skolen din og vise hva vi har skrevet her. Det er veldig viktig at du får hjelp slik at det blir bedre hjemme.

Du er en kjempeflott jente, og du fortjener å ha det bra!


Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Utsettes du for sosial kontroll?

PC med hengelås (colourbox.com)

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit