Hopp til hovedinnholdet

Er bilder som viser deler av tissen, nudes?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Fant ikke emne men jeg har sendt bilder dær deler av tissen min vises.. er d nudes?

Besvart 25.11.2018 16:54
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss :)

Hva som regnes som nudes og ikke er litt opp til hver enkelt. Noen tenker at alle bilder som er av kroppen og som er "sexy" er nudes, mens andre tenker at "nudes" er bilder hvor man ser kjønnsorgan.

Det viktigste å tenke over når man skal sende nudes er at man stoler på den man sender det til. Og at man virkelig har lyst til å sende, at man gjør det for sin egen del og ikke for noen andres del. Det er også greit å tenke på at nakenbilder av noen som er under 18 år regnes som bilder som seksualiserer barn, og er noe som er ulovlig å ha, uansett om de er sendt frivillig eller ikke, særlig bilder av noen som er under den seksuelle lavalderen på 16 år. 

Dette er for å beskytte barn og unge, slik at ikke de blir utnyttet og presset til å sende bilder og slik at ikke bilder blir spredt rundt på nett. 

Nå vet ikke jeg hvilken situasjon du er i men dersom du noen gang havner i trøbbel etter å ha sendt eller fått nakenbilder, er det viktig at du snakker med en voksen du stoler på. Slik at du får hjelp og støtte til å finne ut av hva du skal gjøre. Snakk med de hjemme, eller helsesøster på din skole. 

Jeg heier på deg <3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit