Hopp til hovedinnholdet

Fastlegen tar i mot kontant betaling.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg går rett i saken. Fastlegen min som også er fastlegen til mamma, store bror og andre jeg kjenner, tar penger for hånd når vi går til han! er det egt lov? hvis ikke hvordan eller til hvem skal man klage? han har gjort dette i flere år mener mange andre som har hatte han som fastlege lenge.

Besvart 27.11.2018 09:14
 

Svar
Hei


Barn under 16 år har gratis legebehandling, mens vi andre må betale en egenandel når vi er hos legen (ca 150-200 kroner). Les mer om egenandel og se listen over de vanligste egenandelene på nettsiden på helsenorge.no.

Legen kan ta i mot kontant betaling og betaling med kort. Alle innteketer legen har, har han en plikt til å registrere og melde inn. Det er regulert hva legen kan ta betalt for og hvilke priser en fastlege kan ta. En lege kan ikke ta betalt for tilleggstjenester og kan ikke i mot "svart betaling".

Hvis du mistenker at det gjøres brudd på dette er det mulig å kontakte kommunen som har ansvar for å følge opp fastlegene. Du kan også snakke med pasient- og brukerombudet. De kan hjelpe deg å vurdere saken og gi deg råd til hvordan du kan gå frem.

 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit