Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har jeg hvite prikker nedenfor penishodet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har noke eg trur heiter specula glandis(kvite prikker under penis hode) Eg veit ditta ikkje er ein kjønnssykdom og at det er helt normalt. For eg har ikkje hatt sex. Eg har hørt at det ikkje kan bli fjernes, men den gangen eg mister jomfrudommen min vill eg helst unngå å forklare kve dei kvite prikkene er. Eg har ikkje so mange, men har snart hatt det i 2 år. Det eg lure på er, kva er det som gjer at eg får desse kvite prikkene for eg vil helst unngå å få flere

Besvart 05.12.2018 10:00
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for spørsmål.

Du forteller at du har hvite prikker på penis. Dette er helt naturlig og normalt, det er rett og slett talgkjertler som skal være der for å smøre huden.

Du skal ikke klemme eller plukke på dem, men bare la dem være i fred. Det er ingenting du kan gjøre med dette uansett, så det beste er om du klarer å akseptere at de er der.

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit