Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ensom og ønsker meg flere venner.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en som har bodd i 4 forskjellige land hele mitt liv på grunn av foreldre sine jobber. Nå er jeg tilbake igjen i Norge og føler jeg har ingen å snakke med. Har flyttet så mange ganger så jeg har ingen ordentlige venner jeg holder kontakten med og har vært uheldig/trøbbel med jente gjenger, har egt ikke noen venner på den nye skolen heller. Jeg kunne snakke med mamma før men føler ikke jeg kan det lenger. Jeg begynner med å bli litt sliten av å gå på skole og har følt det sånn en stund nå at jeg vet ikke forskjellen på om jeg føler meg litt syk eller sliten. Jeg føler meg så alene hele tida og hver gang jeg begynner å tenke hardt på det så begynner jeg bare med å grine og klarer ikke å stoppe. Jeg pleide å snakke med en på den gamle skolen min siden vi hadde en psycholog men føler ikke at det hjalp noe særlig. Er veldig lei av of føle meg sånn her

Besvart 10.12.2018 10:56
 

Svar
Hei jente 17 år.

Jeg forstår godt at du har det vanskelig, jeg tenker at det høres ut som om du føler deg rotløs. Du har bodd i flere ulike land fordi foreldrene dine har jobbet i utlandet, og det har ført til at du ikke har fått knyttet ordentlige vennskapsbånd.

I tillegg til de utfordringene du har i forhold til vennskap, føler du deg nå sliten av skolen, og at du ikke føler at du kan snakke med moren din lenger. Det var leit å høre. Det er viktig å ha en voksen man stoler på som man kan prate med.

Jeg tenker at det som er viktig for deg nå, er at du finner en voksen du kan snakke åpent med. Dukan prøve moren din igjen, faren din, helsesøster/rådgiver/lærer på skolen din, eller du kan snakke med noen på helsestasjon for ungdom, hvor det også pleier å jobbe både helsesøstre, leger og psykologer.

Fortell åpent og ærlig om hvordan du har det, og be om hjelp både til å finne nye venner og til å komme igang med skolen igjen. Det er skolens ansvar at du har det bra når du er der, så kanskje helsesøster på skolen din er det beste stedet å starte?

Når det gjelder venner, er det beste rådet mitt å begynne med en fritidsaktivitet eller sport. Da vil du ha noe å gå til, samtidig som du blir kjent med andre som har de samme interessene som deg.

Jeg legger ved noen artikler om flere av de tingene du skriver om, som jeg håper du vil lese og ha nytte av. Håper du får det bedre snart, og riktig god jul.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit