Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir truet om å bli banket opp

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg får hele tiden trusler fra samme person, om at jeg skal bli banket. Det føles veldig ubehagelig ut når den personen driver å slår i løse lufta, og beskriver hvor hardt han skal slå. Alt jeg gjør er å komme med kommentarer tilbake, og sier at jeg skal banke han også. Men jeg orker ikke at han skal fortsette og si det vær gang jeg møter han. Hva skal jeg gjøre. (Vil helst fikse det på egenhånd)

Besvart 08.12.2018 11:32
 

Svar
Hei


Så fint at du skriver til oss!

Dette høres absolutt ikke greit ut..

Dersom du ønsker å ordne opp i dette selv så bør du begynne med å snakke med personen. Hvorfor denne personen driver å truer deg sier du ingenting om, det kan jo veldig sannsynlig handle om han, og at han har store problemer. Uansett det er ingen unnskyldning for å la dette gå utover deg. 

Fortell hvordan du opplever å bli truet. Hva det gjør med deg. At du blir redd og såret, dersom dette er tilfellet. 

Du kan også si at det å true andre faktisk er ulovlig og straffbart og at du føler at du er nødt til å melde dette videre til voksne dersom han ikke gir seg. 

Tilby han å løse dette mellom dere, i første omgang.

Men dersom det ikke hjelper håper jeg at du snakker med en voksen du stoler på. Læreren din eller helsesøster på din skole kan hjelpe dere. 

Fordi man skal ikke gå rundt å oppleve ubehag på grunn av at noen andre truer deg. 

Jeg heier på deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit