Hopp til hovedinnholdet

En gutt deler nakenbilde av meg uten samtykke, kan jeg anmelde?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 15, en kveld hadde jeg en venninne på besøk, og jeg skiftet klær.. og hun tok bilde av meg naken og sende det til en gutt. Denne gutten deler dette bilde.. og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og har snakket med denne gutten flere ganger men han vil ikke slette det og sier stygge ting til meg og fortsetter og dele det.. har han brutt noen regler så jeg kan andmelle han?...

Besvart 15.12.2018 21:30
 

Svar
Hei

Oi, nei , dette er virkelig ikke greit!

Du kan anmelde gutten for at han deler bildet av deg videre og for at han bilde av deg uten at du vil det. Det er nemlig straffbart å dele andres bilder uten samtykke. Siden du er under 18 år og regnes som barn, er det ekstra alvorlig.

Det er heller ikke lov å krenke andre ved å si eller skrive stygge ting. Jeg anbefaler deg å snakke med politiet der du bor for du har full rett til å anmelde denne gutten. --> HER <-- finner du info om hvordan du kommer i kontakt med politiet der du bor. 

En annen ting her er venninna di som har tatt bilde av deg og sendte videre, dette er heller ikke lov, og utrolig dårlig gjort dersom du ikke gav henne samtykke til å sende det. 

Gode venner skal behandle hverandre med respekt. Så kanskje er det greit å gi henne tilbakemelding på at dette ikke var greit, og at hun har skaffet deg masse trøbbel.

Du fortjener jo det beste :)

Legger ved noen artikler med god info som kan være nyttig for deg.

Heia deg!!!!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit