Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en venninne, lurer på hvordan hun skal komme over henne

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er forelsket i en venninne og hun vet det ikke. Jeg er bi og ho har en kjæreste (gutt). Tror ikke hun liker jenter. Hva skal jeg gjøre for å komme over henne?

Besvart 05.01.2019 21:26
 

Svar
Hei jente 18.

Takk for at du tar kontakt, det er viktig å snakke om det når noe er vanskelig.

Det er ikke så uvanlig å forelske seg i noen man allerede kjenner godt. Kanskje har man kjent hverandre lenge, og plutselig merker man at man ser på vennen sin på en litt annen måte. Plutselig vil man at man skal være mer enn bare venner. Det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre i slike situasjoner. Skummelt fordi man ikke ønsker å ødelegge et godt vennskap, dersom hun ikke skulle føle det samme tilbake.

Jeg vil anbefale deg å snakke med henne, selv om dette kanskje føles helt umulig. Men det er også slik at du noen ganger må ta noen sjanser dersom du ønsker at ting skal bli slik du vil. Om du er veldig forelsket og føler at dette er noe du nesten ikke klarer å legge fra deg før du får et klart svar, så er nok det beste å kanskje å si noe. Det kan være vondt å få avslag, men samtidig så vinner man sjeldent noe om man ikke satser. Derfor må man rett og slett bare ta en sjanse noen ganger, dersom man ønsker å vinne noe. Du vet jo aldri?

Skjønner det er litt vanskelig med tanke på at hun har kjæreste nå, men tenk litt på det. Det er slitsomt å bære på en sånn hemmelighet alene. 

Det som er viktig å huske på er at selv om det er en risiko for at vennen din ikke føler det samme tilbake så må ikke det bety at vennskapet deres blir ødelagt. Det er en sjanse for at det blir litt rar og ukomfortabel stemning mellom dere, men i en slik situasjon så er det også sånn at det er helt opp til dere selv hvordan dere håndterer det. Dersom det ikke går slik du håper, men likevel vil at vennskapet skal bestå så er det nok viktig å prøve å snakke godt med vennen din om situasjonen. Det å snakke om hvordan dere likevel kan forhindre at situasjonen fører til at det blir en anstrengt stemning mellom dere kan være nok til at dette er noe dere klarer å «glemme». Det er en fin ting å være tydelig på at det er viktig for deg at dere forbli venner. Om hun trenger litt tid og avstand fordi situasjonen er ubehagelig så kan det selvsagt være vanskelig, men det betyr ikke at vennskapet blir ødelagt. Kanskje har dere bare litt behov for å ta litt tid hver for dere for å bearbeide situasjonen, slik at ting kan gå mer tilbake til normalt. Kanskje er det også godt for deg, for å komme deg videre. Det kan være tøft å få avslag i en slik situasjon, men som sagt så er det mange som, til tross for det, også klarer å beholde gode vennskap.

hvis du trenger noen å snakke med utenom kan du ta kontakt med noen av disse:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Lykke til :)

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit