Hopp til hovedinnholdet

Flytte til pappa

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Har Mamma lov å kalle meg for en dritt, idiot, hestkuk, stygging, drittunge, osv og true med slå meg når jeg gjør noe hun ikke liker? Hun har slått meg i hodet og ansiktet før.. Har skildte foreldre og jeg vil på grunn av oppførselen til Mamma, flytte til Pappa siden han er snill. Kan jeg det? Det har kommet til et punkt hvor jeg har planlagt å rømme hjemmefra fordi mamma er farlig. Og, når jeg blir meg pågrunn av ting hun sier og gjør mot meg blir jeg kalt en baby. Hun bruker også å finne på masse dritt om faren min for å hindre meg i å ville flytte til han.

Besvart 04.01.2019 17:27
 

Svar
Hei

Sånn som du beskriver å ha det hjemme, skal du ikke ha det. Du er 14 år og skal taes på alvor i forhold til hvem av foreldrene dine du ønsker å bo hos. Din far må ta saken for retten hvis ikke din mor er enig i at du kan bo hos din far. Så dette må de be din far om hjelp til. Hvis din far ikke klarer dette kan du be barneverntjenesten om hjelp. Kanskje de kan hjelpe deg sånn at du får det bedre hos mamma, selv om du kanskje bor hos din far. Du vil jo alltid
ha kontakt med din mor uansett hvor du bor. Du kan snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen om hvordan du kan gå fram for å få kontakt med barneverntjenesten. Eller du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Cindy Saura

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit