Hopp til hovedinnholdet

Jeg våknet og hadde vondt i vagina

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg lurte på ein ting. I dag når eg våkna so hadde eg vondt i vaginaen, det føltes som om noko som var alt for stort hadde vert inni der. Det gjorde vondt langt opp. Eg har hatt mensen i litt over 1 år, det er ca 10 dager til at eg ska få det. Og detta er ikkje ein type mensen smertre eg har følt før. Er detta heilt normalt? Eg har ikkje spurt mamma om da. Men vill berre veta om det er vanlig at detta skjer eller om det er noko annart som som ha skjedd. Håper på svar snart:)

Besvart 22.01.2019 19:04
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du blir litt bekymret når du våkner med vondt i skjeden. 

Det er vanskelig å si hva dette kan være. Det kan være noe muskulært som bare gikk over av seg selv. Det er mye muskler i skjeden. 

Du kan snakke med helsesykepleier eller lege på helsestasjon for ungdom der du bor. Kanskje de kan gi deg et svar. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit