Hopp til hovedinnholdet

Utsatt for psykisk og fysisk vold

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, en veninne av meg er utsatt for psykisk og fysisk vold i hjemmet sitt og jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre for at hun ikke skal være redd for at foreldrene hennes slår osv. Jeg vil at hun skal være trygg i sitt eget hjem. Synes det er ekkelt at foreldre i det heletatt kan gjøre noe sånt mot sitt eget barn. Håper på svar fort :)

Besvart 15.01.2019 16:43
 

Svar
Hei

Dessverre opplever noen barn og unge at foreldrene utsetter dem for psykisk og fysisk vold. Dette er som du skriver ekkelt å tenke på, og det er heller ikke lovlig. Det er viktig at barn og unge som opplever dette kan få hjelp, slik at volden stopper.

Du som venninne kan ikke ta ansvar for at volden skal stoppe. Du bør snakke med en voksen du stoler på om hva venninnen din opplever. Det kan være lærer eller helsesøster på skolen, eller foreldrene dine. Det er voksnes ansvar å hjelpe barn og unge slik at de er trygge og har det bra. Kanskje trenger venninna de og hennes foreldre hjelp av barnevernet, da kan de voksne kontakte dem eller du kan ringe dit selv.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Katrine Dahle

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit