Hopp til hovedinnholdet

Folk maser om at jeg skal sende nudes, men jeg vil ikke...

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år og opplever at folk maser om at jeg skal sende nuds. Folk sender dikkpikk til meg også. Det som egt skjedde var at en jente jeg kjenner ga meg sh. Etter det la folk med til på snap. En sendte dikkpikk og sånn 4 stykker sa at jeg skulle få 10 000kr hvis jeg sendte nuds. Jeg vil ikke sende nuds men hva skal jeg gjøre?

Besvart 20.01.2019 18:31
 

Svar
Hei

Dette hørtes skikkelig kjipt ut!

Du trenger IKKE sende nudes, selv om de maser kjempemye, også selv om de sender deg dickpics. Så hold på ditt, det er kun du som bestemmer over din kropp, også når det handler om hvem som får se den.

Når det kommer til masing så kan det være skikkelig slitsomt. Det som er lurt å gjøre for deg er å blokkere alle som maser. Du skylder dem ingenting.

Her finner du flere gode Tips til hva du kan svare dersom noen maser

Det at du har fått tilbud om penger kr er mest sannsynlig bare lureri. Dessverre er det mange som blir lurt til å sende fra seg bilder. Noen kan også oppleve å bli truet til å sende flere bilder i etterkant, ved at de truer med å legge ut bildet du "liksom" skulle få 10 000 for. Så ikke send noe til dem. 

Dersom du ble revet med eller følte deg presset, og har sendt likevel, er det veldig lurt å snakke med en voksen som kan hjelpe deg. Du kan også anmelde de som har sendt deg dickpics og de som lover deg penger for å sende bilder, dette er straffbart. 

Du burde også ta en prat med venninna di og fortelle henne hva hun har stelt i stand for deg. Slik at hun ikke gjør det igjen. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit