Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min tar ikke alltid et nei for et nei!

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har et problem. Har vært sammen med kjæresten min i et halvt år, og han er ett år eldre enn meg. Han er verdens snilleste, og jeg elsker han! Men noen ganger blir jeg utrolig lei meg... Vi har et aktivt sexliv. Noen ganger føler jeg ikke for å ha sex, kan ikke forklare hvorfor men er bare ikke i humør. Da maser han ganske mye og klager, etterfulgt av «Du vet jeg bare tuller». Men det føles ikke ut som tull når han maser, tar på meg og sier «kom igjen daaa, ååå». En annen gang begynte vi å rote litt men sa jeg ikke ville ha sex, han bare snudde meg og penetrere meg. Ble helt sjokka og sa nei, men sa ikke nei på en sånn veldig bestemt måte. Men han stoppa etterhvert og ble veldig lei seg, han sa han trodde jeg tulla når jeg sa nei. Videre har jeg sagt at jeg ikke er komfortabel med å sende nakenbilder, likevel spør han. Føler liksom ikke han tar nei for et nei, og det gkør at jeg får mindre og mindre lyst til å ha sex med han... Men når vi ikke er i senga er han best!

Besvart 27.01.2019 16:46
 

Svar
Hei jente 17 år

Så fint å lese at du har verdens snilleste kjæreste og at du elsker han. Det er et godt utgangspunkt for et trygt og godt kjæresteforhold.

Jeg forstår veldig godt at du blir lei deg når du opplever at kjæresten din ikke tar ditt "Nei" på alvor når det gjelder sex. Det er helt normalt og vanlig at en av og til ikke føler seg i form til å ha sex selv om kjæresten har lyst på sex. Da er det viktig å respektere dette og møte hverandre med respekt.

Sex må være frivillig og lystbetont for begge parter om det skal oppleves som godt. Hvis ikke vil det bli en ubehagelig opplevelse. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med kjæresten din om hvordan du opplever det. Ta motet til deg og fortell akkurat hvordan du føler det. Da vil nok helt sikkert kjæresten din forstå at han ikke kan "tulle" bort et nei og vise deg at han aksepterer at du sier nei. Dette ved å ikke mase mer eller fortsette å beføle seg når du ikke ønsker det. 

Kanskje dere bør snakke ut om hva dere forventer av hverandre som kjærester? 

Lykke til videre med kjærligheten:)

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit