Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir forvekslet med den plagsomme tvillingen min

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en tvilling som altid plager og gjør at ingen liker meg. Vi ser ganske lik ut så når han gjør noe rart så tror noen at det var meg. Jeg har ikke mange venner siden det. Hver gang det blir en krangel som han startet så har jeg ingen å snakke med fordi hvis jeg gjør det så blir begge straffet selv om han startet og sånn. Jeg har prøvd forkjellige ting fra og prøve å snakke diplomatisk med han eller å ignorere han og egentlig bare la han plage og noen ganger slå meg. Jeg har prøvd å snakke med moren min men hun klarer ikke å gjøre noe. Vi går i samme klasse og bor sammen. Men å skifte klasse har ingen av oss lyst til. For eksempel i dag så fikk jeg en negativ anmerkning pga at han stjal fra meg og jeg prøvde å få det tilbake. Jeg vet ikke hva jeg skal prøve eller gjøre lenger. Jeg vet bare at det må fikses sånn at jeg kan konsentrere meg på skolen og få opp karelterene og ikke ned.

Besvart 23.01.2019 13:50
 

Svar
Hei

Dette hørtes ut som en vanskelig situasjon. Det er ikke i orden at du skal straffes for noe du ikke har gjort, og ettersom dette ser ut til å være et gjentakende problem så bør du gå til skolens ledelse for å få en endring på det. Forklar situasjonen og hva du føler på, og be de hjelpe deg. Vis at du er oppriktig ved å snakke på en behersket og kontrollert måte, og ikke la deg hisse opp. Fortell om hva du tidligere har prøvd, og kom med forslag til hva du tror kan hjelpe. Vær ærlig og oppriktig, så har du større sjanse for å bli tatt på alvor. De voksne på skolen er pliktig til å hjelpe deg, og hvis du forklarer dette så vil de garantert ønske å hjelpe deg. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit