Hopp til hovedinnholdet

Hvor går grensene mine?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år.Jeg sitter ved siden av en guten i klassen. Som jeg liker.Og en gang når vi hadde time så begynte vi å holde i hender.Også begynte han å stryke meg på låret.Han tokk handen lengere opp på låret mitt,og tilslutt så tokk han meg på fitta.Han begynte da å fingre meg (men med boksa på).Jeg var sjokkert.Så jeg lot han fortsette.Etterpå ble jeg kåt og tokk bort handen hans.Da sendte han en lapp hvor det stod "er du sur? Sorry".Jeg sa til han at jeg ikke er sur og at det gikk bra.Etterpå den timen mistet jeg vannflasken min under bordet.Når jeg gikk under bordet for å ta den så følte jeg en hand på rompa mi.Da tokk jeg handa hans bort og sa."Jeg vil ikke at noen skal se oss."Da ignorerte jeg han resten at skoledagen.Når jeg kom hjem sendte han meg en snap hvor han spurte om det går bra med meg.Og beklagde for det som om hadde skjedd.Jeg vet at det ikke var trakassering.Men problemet mitt er at jeg ikke vet hvor grensene mine går. Jeg vet ikke hva som føles riktig.

Besvart 28.01.2019 14:50
 

Svar
Hei jente 14 år!

Du er god som har sagt i fra og at du ikke ønsket at han skulle ta på deg i klasserommet. Det er en måte å vise dine grenser på. 

Samtidig forstår jeg at det er vanskelig å vite hvor grensene skal gå. dette kan komme av flere årsaker. Først og fremst fordi du også liker gutten. Da er det vanskeligere å si nei, fordi vi er redd for å ikke bli likt eller miste kontakten. 

Her er noen tanker om hva som kan hjelpe deg til å finne ut av hvor grensene dine går: 

  • Forsøk å snakk med en du stoler på om situasjonene du har opplevd. Det kan være foreldrene dine eller helsesykepleier på skolen. Beskriv hva som var ubehagelig. Var det redsel for at andre skulle se det? Eller ubehag for deg selv? Følte du deg presset? Kanskje var det flere ting som spilte inn?
  • Når du blir mer klar over hva du selv mener er ok, er det lettere å sette sine egne grenser. 

Kan du forsøke å snakke med gutten? Fortell om hvordan du opplevde det og at han gikk over dine grenser. Det kan være viktig at han vet dette, slik at det ikke skjer igjen. 

Jeg er sikker på at selv om du sier nei, så betyr ikke det at han slutter å like deg. Kanskje synes han bare at det er bra at du tørr å si i fra. 

Lykke til! 

Les gjerne mer i artiklene under for mer informasjon. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit