Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå naken i skogen frem til stranda?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. På campingen så pleier jeg nå sove i telt og da kommer sola tidlig så jeg våkner 05.00 ca. Og da pleier jeg å gå en tur i skogen der jeg har lagd en sti midt i skogen og den faktiske stien, er ca 500meter unna min sti og der pleier jeg å gå naken og når jeg kommer til hoved stien do tar jeg på klæra. Og så går jeg videre ned til stranda og da tar jeg å naken bader og klokka er ca 05.30 da og hvis det ikke er noen der så går jeg til telte naken er det låv?

Besvart 02.02.2019 14:55
 

Svar
Hei

Det finnes ingen generell regel om at nakenhet ikke er lov i Norge. 

Ved noen tilfeller kan politiet vurdere at nakenheten i offentligheten utgjør en ordensforstyrrelse eller som støtende på mennesker rundt, og vil trolig kunne kreve at personen kler på seg. Følger man ikke politiets pålegg kan man risikere bøter.

Dersom nakenheten er seksuelt motivert, likt det som populært kalles blotting, regnes det som straffbart etter straffeloven § 298.

På en del offentlige steder vil man ikke risikere noen straffereaksjon ved å være naken, for eksempel på avskjermede områder i forbindelse med bading eller lignende. Hvis du er i skogen og ingen ser deg vil du ikke kunne straffes for dette senere. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit