Hopp til hovedinnholdet

Redd for transer.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er redd for transer og jeg føler meg så slem. Jeg vet de ikke er farlige men jeg ser dem overalt og jeg synes det er kjempe ekkelt, man vet aldri hva som skjuler seg bak gardinene deres. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 04.02.2019 10:22
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no. Det er ikke så lett å gå rundt og være redd for noe man vet man ikke burde være redd for. Da er det heller ikke så lett å slutte å være redd. Det finnes rasjonell frykt (frykt som har en forklarlig årsak, som for eksempel frykt for løver), og det finnes irrasjonell frykt. Den irrasjonelle frykten er mye vanskeligere å bli kvitt fordi det er vanskelig å definere hva man egentlig er redd for.

Som du sier selv så vet du at transer ikke er farlige. En måte å redusere frykt på er selvfølgelig å vite mer om det man er redd for. Du kan lese mer om transpersoner i store norske leksikon, og hos forbundet for transpersoner. Det man kjenner er det vanskeligere å være redd for. Kjenner du noen transer? Eller kjenner du noen som kjenner noen transer? En måte å bli kvitt irrasjonell frykt på er å eksponere seg for det man er redd for. Nå er det jo ikke så enkelt kanskje i ditt tilfelle, men det kan hende det hjelper å snakke med noen som kjenner til problematikken.

Det kan også hende det hjelper å snakke med noen som har kompetanse på hvordan man skal bli kvitt fobier. Du kan snakke med fastlegen eller helsesykepleier om hvordan du skal kunne få hjelp av fagfolk. Helsepersonell har taushetsplikt og kan hjelpe deg videre.

Håper noe av dette er til hjelp, lykke til videre!

Hilsen Antirasistisk Senter i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit