Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si til kjæresten min at jeg ikke liker analsex?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Kjæresten min liker å få rumpehullet hans penetrert. Dette er svær trist fordi det minner meg om min fæle fortid. Som barn ble jeg ofte tatt på uten lyst på steder som bl.a rumpehullet. Hvordan forteller jeg kjæresten min at det som foregår i senga ofte blir ukomfortabelt. Jeg har tidligere søkt hjelp hos en psykolog men det var ikke til noe nytte :(

Besvart 04.02.2019 22:29
 

Svar
Hei jente 20!

Skal et forhold utvikle seg og vare over tid, er det viktig å kunne snakke sammen om hva en tenker og føler. Ingen kan gjette seg til hva det er som skjer inne i hodet til den en er sammen med og derfor kan en heller ikke forvente at den andre gjør noe på en annen måte.

Ønsker du at kjæresten din ikke skal snakke til deg om at han vil bli penetrert i rompa, er det derfor ok å si det til han. Mest sannsynlig snakker dere om sex av og til. For eksempel at dere skal ha sex, når dere skal ha sex, han har fortalt at han liker å bli penetrert i rompa og du har sikkert sagt hva du tenner ekstra på. Da er det også like ok og viktig å kunne si ifra hva som ikke fungerer for seg.

I spørsmålet ditt, skriver du at dette kan minne deg om din fæle fortid. Dette er kanskje noe du ennå ikke kjenner deg klar for å fortelle kjæresten din om enda. Du trenger derfor ikke å si noe om din egentlige grunn, bare at du ikke liker det og derfor ikke vil være med på det. 

Det kan være vanskelig å være tydelig på hva en vil og ikke vil, men det er viktig både å finne det ut og fortelle om det til kjæresten sin om det skal være fint å være kjærester. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit