Hopp til hovedinnholdet

Er det lov for bestefar å ta på brystet mitt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er jente på 13 år. Vis bestefaren min tar meg en gang på brystet å rister litt er det låv? Uten samtykke sefølgelig.....Hva kan jeg gjøre? Er det låv?

Besvart 05.02.2019 11:12
 

Svar
Hei!

Så lenge du ikke har samtykket til at noen kan ta på kroppen din så er det ikke greit å gjøre det.

Hvis dette var en bevisst handling fra din bestefar forstår jeg at du reagerer på at han tar deg på brystet. Han har ikke lov til å ta på kroppen din så lenge du ikke vil det. Det hadde heller ikke vært greit at han tar på deg selv om du hadde samtykket.

Har du fortalt om dette til noen du stoler på? Kanskje du kan snakke med mamma eller pappa om det? Det er viktig å si ifra til noen hvis man opplever slike ubehagelige ting, selv om det er et familiemedlem som har gjort det.

Hvis du har mange dårlige tanker om det du har opplevd, eller ønsker å snakke med noen om hva du skal gjøre med dette, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit