Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg brukt, hva bør jeg gjøre ?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt en kjæreste på 2 år. Vi slo opp ca. 3 måneder siden men vi har noen ganger kontakt. Greia er at han sier at han ikke klarer å bli kåt på andre jenter enn meg, han får muligheter men likevel klarer ikke, er det mulig at han forteller sannheten? Han har mange selvmordstanker, og sier at runking hjelper ham glemme, men han sier også at han klarer ikke å runke uten å få sår når han ikke runker til noe, derfor så forventer han ofte at jeg "hjelper" han ved å sende ham nakenbilde og/eller video. Har tatt opp det å se porno, og han det er der han sier at han ikke blir kåt på andre enn meg så det funker ikke. Jeg føler på noen måter at han manipulerer meg til å sende ham bilder, men jeg vet også at han ikke ville gjort det og han har bevist meg at han elsker meg, fordi vi bor flere timer unna så kommer han hit bare for å se meg. Hva burde jeg egentlig gjøre? Jeg føler meg brukt, men jeg vet at han elsker meg pga andre ting. Han forstår ikke at det er respektløst å mase.

Besvart 11.02.2019 10:44
 

Svar
Hei

Fint at du ønsker dele og finne ut av dette.
Ut fra hva du forteller høres det ut som du er i en situasjon du ikke ønsker være i. Du sender bilder fordi han argumenter og du føler du må hjelpe han. 
Slike ting skal være lystbetont og noe du også i så fall skulle hatt glede av. 

Det er brudd mellom dere, og jeg tenker du ikke har ansvar for å tilfredsstille han ved å sende bilder. Han vil etter hvert få avstand og klare å bli opphisset av andre. Det er naturlig at en får en reaksjon etter brudd, det kommer seg nok etter hvert. 

Når det gjelder selvmordstankene vil jeg anbefale deg å be han søke hjelp. 
Det er viktig at du ikke tar på deg ansvaret og skal hjelpe han. 
Send han gjerne link til de to nederste artiklene som er vedlagt. 

Jeg håper at noe av dette kan være til hjelp, og snakk gjerne med helsesykepleier om din situasjon, om det er vanskelig å komme ut av den. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit