Hopp til hovedinnholdet

Utrygg hjemme. Foreldre som er uenige om fordeling av hus

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor med moren min i et år nå. Mamma og pappa eier huset sammen. Pappa vil selge huset og kaste oss utenfor. Og mamma har ikke noe sted å dra til. Jeg føler meg ikke trygg. Jeg føler jeg skal miste de grunnleggende behovene mine, et tak over hodet. Hva kan jeg gjøre. Jeg vil ikke at huset vår skal selges. Det vil heller ikke mamma. Men det er ingenting som roer faren min, og ingen tør å snakke til han. Jeg vet ikke akkurat hvem jeg skal be om hjelp. Er ikke sikker på om barnevernet kan hjelpe meg. Pappa trenger å bli settet på plass, men hvem kan hjelpe meg med det?

Besvart 09.02.2019 13:25
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til ung.no om hvordan du har det.  

Jeg kan godt forstå at du føler deg utrygg og at huset til foreldrene dine betyr mye for deg. Det er foreldrene dine som må bli enige om fordeling og hva som skal skje med huset, dersom de eier huset sammen. Dette handler jo også om økonomi og hvilke muligheter foreldrene dine har til å bli sittende med et hus alene, dersom de er skilt.  Det hadde vært fint om du kunne få litt mer informasjon om hva foreldrene dine tenker og hva den enkelte har mulighet til rent økonomisk. Dersom foreldrene dine ikke er gode til å snakke sammen kan økonomi fort bli et vanskelig tema. Det hadde vært fint om du kunne få med deg en voksen som kunne gi deg litt støtt og hjelpe deg med å få fram hva som er viktig for deg.  Du kan godt prate med helsesøster på skolen der du går. Hun kan gi deg råd om hvem som kan hjelpe til med dette.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit