Hopp til hovedinnholdet

Er man syk/gal når man tenker på hva andre tenker om meg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Gutt 20 og lurer på er man syk \ gal når man tenker hva andre tenker om meg. Føler at det stemmer. Det ande tenker. Har klart å avsløre noen da hva de har tenkt. Og det har vist seg å stemme er jeg smart \ synsk eller gal. Har ikke gått ut ut på byen før pgr at jeg tenker at mine foreldre \ familie og venner vil tenke skal han lille mannen der ut er 160 cm. Okei skal han drikke. Så når jeg går ut så føler jeg vil bli ledd av og mobbet liker du ikke øl liker du ikke det. Er du handikappet . Si er de til meg og ler og begynner å snakke dritt så ler folk ofte av meg og sprer rykter som jeg føler . Så tørr jo ikke å gå ut får at folk skal si e det deg og så kommer det en gjeng bort bar for å være falske hyggelige og smile og le. Har ingen venner tørr ikke å invitere noen andre online venner som jeg spiller med før de inviterte meg mye før og jeg inviterte de og . Nå tenker jeg gidder ikke å invitere de mer for de og vil bare si e de deg og le og være flask hyggelig.

Besvart 15.02.2019 11:17
 

Svar
Hei

Det høres ikke så godt ut å ikke tørre å gå ut fordi du er redd for hva andre kommer til å si eller gjøre. Nei, du er hverken syk eller gal som har disse tankene, det er mange som opplever at de vet hva andre tenker om seg. Noen ganger så plukker vi kanskje opp på hva de andre tenker, men mange ganger så vet vi det egentlig ikke. Det kan være veldig skummelt når du ikke vet hva andre tenker om deg. Likevel så høres det ensomt ut å lukke seg inne.

Vi er alle forskjellige. Du og jeg er heller ikke like. Noen er høye, noen er lave, noen liker øl og noen gjør ikke det. Alt dette er helt greit, og er med på å gjøre oss unike. Det er helt vanlig å føle at andre legger merke til hvordan vi er ulike. Det er tanker som vi alle har.

Det er veldig godt å føle at du har noen du kan stole på at tenker gode ting om deg, men det kan ofte kreve ofte litt arbeid og at du tar en sjanse. Kanskje du kunne tenke litt på om det er noen du kunne tenkt deg å ta en sjanse på og prøve å bli kjent med? Hvis du gjør det, kan det hende du kan bli litt tryggere på at mange er hyggelige uten at det er falskt.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit