Hopp til hovedinnholdet

Jeg har masse problmer og foreldre som slår meg. Føler meg deprimert.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har masse problemer. Jeg stoler på ingen. Mine foreldre respekterer ikke meg og slår meg vis jeg gjør noe. Fra de minste ulemper til det største fiasko. Jeg har tenkt på selvmord. Jeg har det ikke bra og stresse hele tiden. Jeg er deprimert. Jeg er redd for å gå hjem. Jeg er redd og stoler på ingen. Jeg har snakket foreldre om hva jeg føler og med lærere men alle bare svarer "det går sikkert greit med deg", men det går ikke greit med meg. Jeg er psykisk og fysisk skadet. Hva skal jeg gjøre nå for å stoppe dette problemet med depresjon, stress, redd og om å stole på folk?

Besvart 25.02.2019 20:42
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du absolutt ikke har det bra nå.

Du opplever at det er ingen i livet ditt du stoler på og du føler deg deprimert og redd. Sånn som du har det nå, skal ikke barn måtte ha det.

Du trenger absolutt at noen hjelper deg.

Jeg forstår at du ikke kan stole på at foreldrene dine vil hjelpe deg. At de slår deg er absolutt ikke greit og er det samme som vold. Det er ikke lov til å slå barn og er straffbart. Det skal du ikke godta, og bør snakke med noen om det.

Du har forsøkt å snakke med både med foreldrene dine og med lærerne, men de har nok ikke helt skjønt hvordan du har det og at du trenger å få hjelp.

Det er heller ikke rart at du er redd for å gå hjem, når foreldrene dine ikke respekterer deg og slår deg.

Det er lett å miste trua på at du skal få det bedre og får tanker om å ikke leve lenger. Selvmord er likevel aldri en god løsning.

Det finnes gode mennesker der ute som kan gi deg god hjelp, om du holder ut og ikke gir opp.

Jeg vil råde deg til å oppsøke helsesykepleier på skolen. Hun har ansvar for å hjelpe barn som har det vondt og har mange strevsomme tanker.

Ta bilde av det du har skrevet til oss, med svaret vårt, så trenger du ikke å forklare så mye.

Barnevernstjenesten skal også hjelpe barn som ikke har det bra hjemme.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Håper svaret mitt bidrar til at du får god hjelp, og ønsker deg lykke til

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit