Hopp til hovedinnholdet

En god venninne av meg har fortalt mange hemmeligheter om meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år. Jeg gikk i samme klasse som venninnen min, vi var veldig gode venner. Men så flyttet hun til en annen Skole, og hun forandret seg HELT! Hun ble veldig frekk og ville være som de andre på den skolen hun flyttet til. Hun begynte å fortelle personlige ting jeg hadde sagt til henne til dem. Jeg begynte å motta telefoner fra ukjent nummer å de sa at de var noen som hadde mobbet meg fra en annen skole jeg gikk på, å jeg hadde ikke sagt det til noen andre enn henne så jeg visste at det var de nye vennene hennes. Jeg ble veldig lei meg å sa til dem at de var dumme og slemme å da ble de veldig sur. Nå hater alle på den skolen meg å jeg skal begynne i samme klasse som dem på ungdomsskolen. Hva skal jeg gjøre

Besvart 07.03.2019 19:28
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er noe som er vondt og vanskelig for deg.

Har du snakket med venninen din om dette, og fortalt hvordan det føles for deg? Om dere er gode venner så tenker jeg at det absolutt er viktig at du snakker med henne om dette, og forteller henne at dette er veldig vondt for deg. Det er ikke slik gode venner skal være mot hverandre.

Det er viktig å omgi seg med venner som er gode mot deg og behandler deg bra. Dersom denne venninnen ikke gjør det så er det nok bedre å omgi seg med noen som behandler deg bedre. Jeg forstår at det er sårt å miste en venn, men du vil jo ha det mye bedre om du er rundt mennesker du kan stole på.

Jeg tror også at det kanskje kan hjelpe å snakke med noen om dette, om det ikke roer seg eller blir bedre. Kanskje helsesøster på skolen, en lærer eller foreldrene dine kan være gode å snakke med å be om råd fra. Du skal jo ikke oppleve å bli mobbet eller grue deg til å starte på nye skole. Derfor kan det være viktig å snakke med noen.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit