Hopp til hovedinnholdet

Har nedsatt orden på vg1 konsekvenser for videre studier?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på vg1 har vært skikkelig dum. Jeg har leveret inn en matte prøve på itslearning der det senere sto at jeg kunne "edite" dokumentet. Jeg gikk inn å la til en setning og har nå fått konsekvenser for min handling som er at jeg får nedsatt ordenskarakter. Spørsmålet mitt er, har dette konsekvenser for univeristet jeg vil søke på når jeg nå går i vg1 og er dette en for streng straff?

Besvart 06.03.2019 12:53
 

Svar
Hei, gutt 16. 

Kjipt å høre om situasjonen din - MEN, heldigvis lærer man som regel av sine handlinger, og nå gjør du nok ikke samme tabbe igjen. Jeg synes det høres ut som straffen du har fått er riktig, selv om jeg ikke har direkte tilgang til regelverket for din skole. 

Uansett, det at du får nedsatt i orden på vg1 har INGENTING å si for opptak til videre studier senere, så her kan du slappe helt av. Det er selvfølgelig likevel lurt å unngå nedsatt de neste årene. 

Lykke til! 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jukser du på skolen?

Jukselapp (www.colourbox.com)

Har du tatt snarveier og jukset på en prøve eller en eksamen før? Har du funnet en god setning og skrevet den som din egen på en innlevering? Dette er ikke lov i skolen, og kan ha alvorlige konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit