Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre dersom noen har delt nakenbilde av meg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 14 år og jeg lurer på hva jeg kan gjøre hvis jeg har sendt nakenbilde/runke video til en jente, mens hun har sendt tilbake, og hun har delt videoen/bildene videre hva må jeg gjøre for å få det vekk fra internett??

Besvart 13.03.2019 18:26
 

Svar
Hei

Så kjipt at du opplever dette! 

Det er ikke lov å dele andres bilder eller videoer, det er ulovlig og straffbart. Dette er ikke din feil!

Det første du kan gjøre er å snakke med jenta. Be henne slette videoen/bildene og si at hun også skal si dette til de hun har delt med. OGSÅ de som har delt videre. Du kan også være tydelig på at dette er ulovlig etter norsk lov og at bilder av noen under 18 år regnes som "barneporno". 

Dersom dette ikke fører frem kan du kontakte politiet der du bor og anmelde saken. De vil da ta kontakt med jenta og foreldrene hennes, for å forsøke å løse situasjonen. 

Du har ikke gjort noe feil her, det er flere som sender slike bilder og videoer, det som IKKE er GREIT her er at hun har delt dette videre. 

Mange av de som opplever å få bilder av seg delt, synes at dette kan være vanskelig, da er det fint å snakke med noen man stoler på. Snakk gjerne med de hjemme, de aller fleste foreldre vil det beste for barna sine og vil hjelpe når de havner i trøbbel. 

Dersom dette er uaktuelt kan du snakke med en annen voksen du stoler på, kanskje læreren din, eller helsesykepleier (helsesøster) på din skole.

Jeg håper det ordner seg for deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit