Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så redd for å dø.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg vet ikke hva det er, men jeg er redd for å dø. Når jeg sitter i biler er jeg liveredd får å krasje, og når jeg er i alpinsenteret så er jeg redd for å miste kontrollen og kjøre ut. Jeg er redd for å dø rett og slett. Det hindrer meg å gjøre det jeg synes er gøy. Men jeg er også redd for at søsteren min skal også dø. Jeg er redd noen dreper henne eller at hun krasjer med bil. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å snakke med noen, men jeg klarer det ikke. Jeg klarer bare ikke å få ut ordene. Har dere noen tips på hva dette er og hvordan jeg kan få det til å slutte..

SVAR

Besvart 24.03.2019 15:21:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle