Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått nudes av en på 16, kan jeg bli anmeldt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Det var en gutt som var 16 år som Adda meg på snap. Jeg adda han tilbake fordi jeg trodde j egg kjente han. Men det gjorde jeg ikke vi snakka litt og så var det greit for meg at han sendte nudes så han gjorde det og han pressa meg ikke til noe. Jeg sendete ikke noe til han da. Men alt det var og men så twnktw jeg at det ble litt feil fordi han er 16 så jeg blokkerte jan. Kan jeg bli annmeldt?

Besvart 24.03.2019 16:47
 

Svar
Hei

Nei, du kan ikke bli anmeldt for dette. Dersom du hadde opplevd nakenbildene som krenkende eller ubehagelig, og du hadde fått dem uten at du hadde bedt om dem, så kunne du ha anmeldt han. 

Det som derimot er straffbart for deg å gjøre er å dele nakenbildene hans videre, eller vise dem til andre. Da har han rett til å anmelde deg. 

Det er veldig lurt å tenke seg skikkelig godt om før man sender nakenbilder til noen man ikke kjenner. Fordi det er så lett at de blir spredt videre og at man mister kontroll. Dersom man skal sende nakenbilder bør man bare sende til noen man vet hvem er, og stoler 120% på, og som du vet respekterer deg og ikke deler videre. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit