Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan vi si til naboen at han ikke må runke foran oss?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. når foreldra minne er ikke er hjemme på sommeren pleier meg å veninna mi å hoppe på trampoline eller leke med dukker ute. Da går vi enten i bare truse. Eller hvis vi føler for litt gøy går vi nakene. Det er noen ganger litt beføling. Naboen min er ofte ute når vi leker. Han "skrur" på sykkelen sin. Men vi har sett fler ganger at han runker tissen sin så han kommer mens han ser på oss leke. Og en gang kom han bort til oss å spurte om å være med å hoppe, han hadde på seg sånn tynn sports skjorts. Han så han måtte tisse så han tokk av seg skjortsen gikk av trampolina og sitilte seg med ryggen mot oss, vi så han ikke tissa men runka. Han er koselig men vi liker ikke at han runker tissen forran oss... Åssen skal vi si det?

Besvart 31.03.2019 12:12
 

Svar
Hei jente 14!

Det at en voksen runker foran deg og venninna di er ikke greitt og det er fint å si ifra. Noen klarer det helt fint selv, mens andre kan trenge litt hjelp. Får dere ikke til å si ifra, kan dere snakke med foreldrene deres og fortelle hva som skjer og hva naboen gjør. Er det vanskelig å snakke med foreldrene deres, kan en annen voksen i familien være fin å snakke med eller helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen deres. 

Noe annet som det er ok at du og venninna di tenker over, er at det heller ikke er ok at dere går nakne rundt i hagen deres og at dere i tillegg av og til beføler hverandre. Dette er faktisk ikke lovlig. Siden dere begge er under den kriminelle lavalderen på 15, vil dere ikke få straff. Men, om noen anmelder dere, vil foreldre og foresatte bli informert og det vil kunne bli ubehagelig for dere begge. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit